Dit is de oude privé weblog van Geertje Vierhout fotografie. Voor bruidsfotografie ga naar www.fotovierhout.nl

maandag 31 januari 2011

mijn vader

Een oude foto vandaag... wel door mij gemaakt, heel lang geleden. Dit is mijn lieve vader. Vandaag was het zijn verjaardag. 75 zou hij nu geworden zijn. Niet voor te stellen, maar hij is al 22 jaar niet meer bij ons, hij mocht maar 52 jaar oud worden. 
Dit is een foto die me dierbaar is, ik had volgens mij net een nieuwe camera (nee, ik was nog lang geen fotograaf maar maakte altijd al graag foto's) en zette alles en iedereen dus op de foto. Ook mijn vader met zijn geliefde duiven. Het was helemaal niet zo'n goede foto, hij stond er van veraf op, maar later is er deze deelvergroting van gemaakt omdat hij hierop staat precies zoals hij was, altijd in de weer met zijn duiven. Later kwam ik eens een gedichtje tegen van Toon Hermans. Het gedichtje heet echt "mijn vader" en het kon wel over míjn vader geschreven zijn.

Mijn Vader
Ik zie 'm nog naar de hemel turen,
de eerste prijs in zijn gedachten,
als hij vele lange uren
op zijn duiven stond te wachten.
En nooit vergeet ik ze, die ogen,
als ze kwamen aangevlogen.

Samen met deze foto is dit een mooie herinnering aan mijn vader. Dat maakt fotografie voor mij ook zo waardevol, mooie momenten vastleggen als herinnering voor later. En daarom vandaag een plaatsje voor deze oude foto op mijn weblog, als een liefdevolle herinnering aan mijn vader die we al zo lang missen....

14 opmerkingen:

 1. Wat een mooie foto. Echt mooi en goed dat je hem nog herdenkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel erg mooi Geertje!
  't is ook echt een prachtig beeld van hem, zoals hij bezig is... mooi om hem zo in beeld te herinneren!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zo herkenbaar, dat je blij bent met een foto van je paps zoals je hem in je gedachten hebt. Mijn paps mocht helaas maar 51 jaartjes worden en dat is nu 11jaar terug, maar wat ben ik blij met de foto's die we van hebben.
  En dan het gedicht van Toon, het plaatje klopt helemaal..

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lieve Geertje
  Altijd als ik deze foto zie vind ik het zo jammer dat ik hem nooit gekend heb. Gelukkig zijn je verhalen heel waardevol.
  Ik denk aan je, liefs van Marloes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fantastisch portret. Bekwame handen die de vleugels spreidden om een onderzoekende blik te werpen op de slagpennen. En die schaduw van een glimlach om de mond omdat het goed zit, met de duif.
  Pas later zou je weten hoe je hem, toen onbewust, in die ene sluiterklik in zijn wezen aan de tijd hebt ontrukt en vastgelegd ... om voor altijd met je mee te dragen als een levende herinnering ...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi beschreven èn gefotografeerd hoor.
  Dierbare herinneringen...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja, zo heb ik je vader ook gekend, vaak zat jij met je moeder boven op de gallerij in Wezep in de kerk. Als ik dan je vehaal lees dan denk je, is dit alweer zo lang geleden, maar terugdenkend ben ik al weer 18 jaar getrouwd en dan klopt dat ook wel weer. Ik kijk vaak even bij je foto`s, prachtig om te zien, soms zie je er weer wat bekends in. Ik hoop dat het verder goed met je mag gaan. De hartelijke groeten van Frosien Beukens- van den Bosch uit het friese Sondel.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het is goed om op deze manier terug te kunnen denken aan betere tijden. Je hebt gelijk. Foto's kunnen ervoor zorgen dat later je met 1 blik iemand toch weer voor je ziet.
  Het leven verloopt niet altijd even eerlijk. Put kracht uit de gedachten aan hem en koester deze foto met liefde.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat ontzettend mooi en dierbaar zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. bedankt voor alle mooie en lieve reacties allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ben wat later, ivm weekendje weg, maar wat een prachtig logje. de foto, het gedichtje, je verhaal erbij.. wordt er helemaal van ontroerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooie foto van je vader,samen met die duif,en dan dat mooie gedicht erbij.
  Een herinnering voor altijd.

  Mijn vader hield ook van duiven,vanaf dat hij nog een kind was,heb dit gedicht ook aan hem cadeau gedaan,daar was hij heel trots op.Hij liet het aan iedereen zien.
  Nou ligt het al jaren weer bij mij,want ook mijn vader is helaas overleden,8 jaar geleden.

  Groetjes thea

  BeantwoordenVerwijderen