Dit is de oude privé weblog van Geertje Vierhout fotografie. Voor bruidsfotografie ga naar www.fotovierhout.nl

dinsdag 18 augustus 2009

FRANKRIJK 5: Aiguille du Midi

We gaan nog even weer naar Frankrijk.... Een echte topdag was de tocht met de kabelbaan vanuit Chamonix naar de Aiguille du Midi. Een jaar of wat geleden hebben we dit gedaan vanuit Zwitserland, maar toen was het vrij bewolkt. Hoewel het toen ook erg mooi was, wilden we graag nog een keer met mooi weer naar boven. Dus toen op maandagmorgen 20 juli de lucht prachtig blauw was besloten we dat dit een mooie dag hiervoor zou zijn... en dat was ook zo! Toen we bij het dalstation in Chamonix aankwamen schrokken we wel even... het was te verwachten maar er stond een enorme rij voor de kassa... echt rijen en rijen. Maar: met onze multipas, die we de week ervoor al gekocht hadden, konden we deze rij zo voorbijlopen en aansluiten in de veeeeeeel kortere rij die al naar boven kon, dat scheelde echt uren (en ook heel wat centen)!

Dit is de baan vanaf het tussenstation naar de top, dat puntje in de wolk, daar gingen we naar toe, 3777 meter hoog.
Boven was het uitzicht echt overweldigend mooi. De bergbeklimmers op de voorgrond geven iets van de grootsheid en de diepte weer.

Wat voel je je hier een klein en nietig mensenkind!
Vanaf de Aguille du Midi kan je met een kabelbaan in een half uurtje een oversteek maken naar Hellbronner in Italië. Hier zie je die kabelbaan, door het glas van de tegenovergaande kabelbaan heengenomen, dus niet helemaal zo helder... Maar wat een mooie overtocht, over de bergen en de gletsjers heen!

In dat half uur hangt de kabelbaan 5 keer een paar minuten stil (om de mensen in en uit te laten stappen die bij begin/eindpunt zijn) dus alle tijd om te genieten van het uitzicht.
Uitzicht op de Mont Blanc vanaf de Italiaanse kant .
Je kan in Italie afdalen en vervolgens met de bus via de Mont Blanc tunnel terug gaan naar Frankrijk, maar wij zijn ook weer met de kabelbaan terug gegaan, nog een keer een half uur genieten van al dat moois! (en van de enthousiaste meneer die bij ons in de cabine zat en om de minuut riep: Magnifique! Hij heeft nog véél meer foto's gemaakt dan ik en dat wil wat zeggen :-))
Deze klimmers kwamen net boven aan op de Aguille du Midi, daar waag ik me maar niet aan om zo te klimmen! Wij hebben gewoon genoten van het uitzicht. Thuis zocht ik de foto's van de vorige keer er even bij...waren we daar dus op 20 juli 1999 geweest, precies op de dag af 10 jaar geleden!

2 opmerkingen:

  1. prachtig weer! en zeker na zo'n dag als vandaag kan ik helemaal terug verlangen naar de wintersport... de sneeuw, het uitzicht... zucht... *gaat zo nog ff eigen wintersportvakantiefoto's kijken* =)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat is dit overweldigend mooi, spectaculair uitzicht!!

    BeantwoordenVerwijderen